12:50 - Hasan Armağan; Komşularıma hizmet etmek için bu yola çıktım
20:46 - Kurum’dan Beylikdüzülülere şartlı müjde!
13:02 - İBB, vektörlerle mücadele çalıştayı düzenledi
12:46 - Çekmeköy ve Sancaktepe’ye Müjde: Mart ayında metroları hazır
20:08 - Akgün, ‘Onlar uyurken ben sabahlara kadar çalışıyordum’
16:57 - Sendikalı çalışan sayımız 17 binden 80 bine ulaştı
16:51 - Akla, bilime, eğitime ihtiyacı olanları enstitü İstanbul İsmek’e davet ediyorum
19:18 - KAYA; TEK AMACIMIZ BEYLİKDÜZÜ’NE DEĞER KATMAK
19:21 - Başkan Akgün; “Bu güzel hazırlanmış bir senaryo”
15:59 - ‘Katil damgası yiyeceksiniz’
İBB’nin kurduğu Bölgesel İstihdam Ofisleri, özel sektördeki işverenlerle iş arayanları bir araya getirdi. İhtiyaçları tespit edildi, detaylı görüşmeler yapıldı. Her geçen gün büyüyen işveren firma ağı 12 bine ulaştı. Yenilenen yapısıyla Enstitü İstanbul İSMEK, istihdama yönelik mesleki eğitimlere ağırlık verdi. İBB’nin çok yönlü istihdam politikası, iş arayanlara nefes oldu. Ekonomik kriz koşullarında 75 bin kişi, özel sektörde iş buldu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2020 yılında, iş arayanlarla işverenleri buluşturmak için açtığı Bölgesel İstihdam Ofisleri (BİO), 15 merkezi ve 2 gezici ofisle İstanbullulara hizmet veriyor. İş arayanların hedefledikleri işe kavuşmasına, işverenlerin de nitelikli çalışan bulmasına aracılık ediyor. Kayıtlarında 12 bine yakın işveren firma bulunan BİO’lara bugüne kadar, yaklaşık 507 bin kişi başvurdu. İş bulan sayısı 75 bin kişiye ulaştı.
2022’nin yaz döneminde açılan Arnavutköy ve Sarıyer ofisleri ile birlikte sayısı 15’e ulaşan BİO’lar, her hafta İstanbul meydanlarını gezen 2 mobil ofisle birlikte iş arayanlarla buluşuyor. Küçükçekmece, Büyükçekmece, Şişli, Bayrampaşa, Sultangazi, Bağcılar, Bahçelievler, Silivri, Arnavutköy, Sarıyer, Ümraniye, Üsküdar, Tuzla, Kartal ve Sancaktepe’de yer alan ofislerde yüz yüze, 444 8 333’ü arayarak telefonla ulaşanlarla da uzaktan görüşmeler yapılıyor. Ayrıca bio.ibb.istanbul portalı üzerinden online olarak da hizmet veriliyor.
Bölgesel İstihdam Ofisleri, özellikle kadın istihdamının arttırılması ve kadınların iş hayatına ve üretime katılmasını desteklemek amacıyla firmalarla görüşüp ‘Kadınlara Özel’ iş imkanları ve pozisyonlar açılması konusunda yoğun çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar neticesinde İstanbul genelinde kadın istihdamı yüzde 31,54’iken BİO’ların işe yerleştirmelerinde kadın istihdamı yüzde 38.30 olarak gerçekleşti.
İşe yerleştirmelerde ise genç istihdamı öne çıktı. İş bulanlar içerisinde 20-24 yaş grubu gençler tüm yerleştirmelerin yüzde 37’sini oluştururken, 25-29 yaş grubu yüzde 21 oran ile ikinci sırada, 30-34 yaş grubu işgücü ise üçüncü sırada yer aldı.
İBB’nin yapısını günün gerekliliklerine göre yenilediği Enstitü İstanbul İSMEK, BİO’larla işbirliği yaparak nitelikte işgücünün yetiştirilmesi ve istihdama katkı sunuyor. Kurs ve eğitimlerle ihtiyaca dönük bilgi, beceri ve yetkinlikte işgücü yetişmesine olanak sağlanıyor.
BİO’lar sanayi ve hizmet sektörlerini temsil eden birçok meslek örgütü ve STK (dernek, birlik, federasyon, işveren sendikası, meslek odası, vakıf) ile temasa geçerek sektörün nitelikli işgücü ihtiyacını belirleme, işgücü temini ve kişilere meslek kazandırarak istihdam sağlama konusunda işbirlikleri yapıyor.
#İBB Haberleri #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete