İstanbul Denge Gazetesi

SON DAKİKA

2022 Palamut Yılı Oldu

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi palamut yeme yarışmasına ev sahipliği yaptı. Kilolarca palamutun tüketildiği yarışmada dereceye giren ilk üç yarışmacıya para ödülü ve mumya balık hediye edildi.

03 Ocak 2023
2022 Palamut Yılı Oldu

Yılın son günü Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde palamut yeme yarışması düzenlendi. Keyifli görüntülere sahne olan yarışmada ilk üçe giren yarışmacılara para ödülü ve mumya balık verildi. Düzenlenen yarışmada kilolarca palamut tüketildi.

2022 PALAMUT YILI OLDU

Balıkçıların güzel bir sene geçirdiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı: “Bol ve bereketli bir sene geçirdik. Palamut bolluğu yaşadık. 2022’ye güle güle derken 2023’e hoş geldin dedik. Bugün palamut yeme yarışması düzenledik. Geçen senenin birincisi bu sene dereceye giremedi. Geçen senin sonuncusu bu senenin üçüncüsü oldu. Birinci olan arkadaşımıza müzemizin simgesi olan 70 sene önce yakalanan köpekbalığının mumya haline getirdiğimiz kafasını verdik. İkinci olan arkadaşımıza yine müzemizin çok değerlisi keler balığını. Üçüncü olan arkadaşımızada vatoz balığını hediye ettik” dedi.

DENİZLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Denizler tükenmeyen madenlerimiz diyen Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı: “Denizlerimiz bizlere çeşit çeşit, farklı lezzetlerde balık veriyor. Bizlere düşen sadece bu değere sahip çıkmak. Denizlerimizi evimiz gibi temiz tutmalıyız. Bu madenlerimize sahip çıkmalıyız. Bugün oltamızı atıyoruz çeşit çeşit farklı lezzetlerde balık yakalıyoruz. Bu bizim ve ülkemiz için bir nimet. Balığın ve denizin önemini bilmeliyiz. Bu sene denizlerimiz adeta balık oldu. Vatandaşlarımız bol bol balık tüketti. İnşallah 2023 yılıda böyle bereketli olur” ifadesini kullandı.

BALIK SAĞLIKTIR, BALIK GÜZELLİKTİR

Herkesin mutlaka balık yemesi tavsiyesinde bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı: “Balık sağlıktır. Balık güzelliktir. Bizler her zaman özellikle altını çiziyoruz. Balık, yaşlıların kan dolaşımını hızlandırır. Anne sütünden sonra yıpranan dokuları onaran tek besin kaynağı balıktır” dedi

#GÜNDEM #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ