İstanbul Denge Gazetesi

SON DAKİKA

Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni Ziyaret Etti

Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Şirin Ünal, Beylikdüzü’nde bulunan ve dünyada ilk ve tek olma özelliğine sahip Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni ziyaret etti. Milletvekillerine mumya balıklar hakkında bilgi veren müze kurucusu Kenan Balcı daha sonra birlikte balık ekmek ikramında bulundular.

09 Ocak 2023
Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni Ziyaret Etti

BALCI’DAN VEKİLLERE TEŞEKKÜR

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin konukları Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Şirin Ünal oldu. Milletvekillerine müzeyi gezdiren müze kurucusu Kenan Balcı balıklar hakkında bilgi verdi. Müzede 300 ton balık bulunduğunun altını çizen Balcı: “Milletvekillerimiz, dünyada ilk ve tek olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni ziyaret ettiler. Geldikleri için kendilerine çok teşekkür ederiz. Müzemizde dünyada tek olma özelliğine sahip. Şu anda 300 ton mumya balık bulunuyor. Girişler ücretsiz. Öğrencilerimiz burada gelip derslerini kolaylıkla yapabiliyorlar. Müzemizde sergilenen balıkların hepsi kendi karasularımızda yakalandı. Öğrenciler müzeyi gezdikten sonra şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Birde dev balıkların kendi denizlerimizde yakalandığını duyunca ne kadar önemli bir konumda olduğumuzun farkına varıyorlar” dedi.

DENİZLERİMİZE VE DOĞAYA SAYGI GÖSTERDİĞİMİZ SÜRECE BEREKET ARTACAK

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Ak Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, müzeye ilk kez geldiğini söyleyerek, “Daha önce bu müzeyi görme şansımız olmamıştı. İlk defa görüyorum ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Denizlerimize ve doğamıza saygı gösterdiğimiz sürece işin bereketinin artacağını düşünüyorum. Kenan beyede ülkemize böyle bir müze kazandırdığı için teşekkür ediyorum” dedi.

BALIĞI SEVDİREN ADAM

Müzeyi ziyaret eden Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca Kenan Balcı’yı tebrik etti. Kaynaca: “Beylikdüzü’nü ve Balıkçı Kenan’ı biliyorum. Buranın müze olmasından öte balığı bir marka ve ürün olarak sevdiren bir isim olduğunu düşünüyorum. Kenan Bey’i tebrik ediyorum. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede, gıda tarafında neler yapılabileceğinin ve müze haline getirilerek nasıl ilgi odağı olabileceğinin en güzel örneğidir. Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Elbette zor süreçler de var. Sadece Türkiye değil, dünya üç yıldır olağanüstü bir süreçten geçiyor. Bütün bunlara rağmen halkımızın duyarlılığı, içtenliği, samimiyeti beni çok mutlu etti. Daha iyi olması için de biz, bize düşeni sonuna kadar yapacağız” ifadelerini kullandı.

#GÜNDEM #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ