İstanbul Denge Gazetesi

SON DAKİKA

Bağcılar Kiraz Evler’de Anahtarlar Teslim Edildi

İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından yapımı tamamlanan Bağcılar Kiraz Evler projesinin anahtar teslim törenine katıldı. İstanbul Yenileniyor modeliyle depreme dayanıklı, güvenli evlere kavuşan hak sahiplerine anahtarlarını teslim eden İmamoğlu, “Bizim kentsel dönüşüm anlayışımız bir can kurtarma meselesi gibi ele alınmış bir meseledir. Dönüşüm sürecinin hiçbir aşamasında. Rantı, çıkarı önümüze bir hesap olarak koymadık. 2021’de hizmete açtığımız İstanbul Yenileniyor platformu doğru ve kolay kentsel dönüşüm adına örnek bir organizasyondur” diye konuştu.

28 Nisan 2023
Bağcılar Kiraz Evler’de Anahtarlar Teslim Edildi

bagcilar-kiraz-evler--12.jpeg

BAĞCILAR / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, İstanbul Yenileniyor modeliyle yapımına başladığı projelerden ilkini bitirdi. ‘300 Günde 300P Proje’ hizmet maratonu kapsamındaki projelerden Kiptaş Bağcılar Kiraz Evler’de hak sahipleri evlerine kavuştu. Anahtar teslimi için düzenlenen törende hak sahipleri anahtarlarını İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun elinden aldı. Törende CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP milletvekili Özgür Karabat, Küçükçemece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de yer aldı.

DÖNÜŞÜM YAYGINLAŞACAK

Kentsel dönüşümün zamana karşı yarış olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, depremde hayatını kaydeden canlar nedeniyle acılar yaşandığını anımsattı. Tamamlanmış bir kentsel dönüşümün, şehirlerin ayakta ve hayatta kalabilmesi için verilmesi gereken önemli bir mücadele olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Düşüm projesi yüzlerce, binlerce insanımızın hayatta kalması demektir. Burada 253 konut var. Türkiye’nin ortalama aile yapısına baktığınızda aslında 1000’e yakın insanın hayatını kurtarmış oluyoruz. Bunun adı net olarak budur. Bizim kentsel dönüşüm anlayışımız gerçekten bir can kurtarma meselesi gibi ele alınmış bir meseledir. Dönüşüm sürecinin hiçbir aşamasında. Rantı, çıkarı önümüze bir hesap olarak koymadık. 2021’de hizmete açtığımız İstanbul Yenileniyor platformu doğru ve kolay kentsel dönüşüm adına örnek bir organizasyondur” diye konuştu.

 “ÇOK UZUN SÜRE DÖNÜŞÜM İÇİN ÇARE ARADILAR”

Anahtar teslimi yapılan Bağcılar Kiraz Evler projesini örnek gösteren İmamoğlu, “Bu işi çok iyi bildiğimizin ve doğru yaptığımızın net olarak göstergesidir” dedi. Kentsel dönüşüme gidilen eski dairelerin 1992 yapımı olduğunun bilgisi paylaşan İmamoğlu, süreçle ilgili şunları söyledi:

“Eski site 2017 yılında riskli yapı ilan ediliyor. Sitede yaşayanlar çok uzun süre dönüşüm için çare aradılar. Dayanıksız bloklarda korku içinde yaşadılar. Sonuçta 2020’de yine bizim teşvikimize üçte iki çoğunluğu sağladılar. KİPTAŞ’a başvurdular. KİPTAŞ örnek proje için çalışmalara başladı. Mimari projesi de sakinleriyle paylaşıp onların beğenilerine sunuldu. 2021’de buranın yıkımını başlattık. Buranın yıkımını başlattığımızda sekiz blok olduğu için üç günde yıkılmasına planlamıştı. Ama tam sekiz saatte yıkıldı. O kadar kötü bir koşullarda olan bir binaydı.”

KURT: AFET ÖNCESİ İNSANLARI EVLERİNE KAVUŞTURDUK

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da İstanbul Yenileniyor’un Türkiye’nin dayanıklı kentler olmasında ilk somut uygulama olduğunun altını çizdi. Kurt, “Bugün yaklaşık sekiz yüz insanımızın yaşadığı kent sitesinde olası bir afet öncesi insanlarımızı tahliye edip yeni evlerine kavuşturduğumuz için çok şanslı ve mutluyuz. Hızlı bir süreç yönettik. 523 konuttan oluşan projemizi kısmi olarak teslim etmeye başlıyoruz. Çok yakın zamanda da bölgeye hitap edecek, hizmet edecek kreşimizi de hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Evinin anahtarını  İmamoğlu’nun elinden alan hak sahiplerinden Hatice Döğer ise duygularını  “Ben bugünümüz için bayram diyorum. Çok emek verildi ama çok şükür boşa gitmedi” cümleleriyle ifade etti.

DEPREME DAYANIKLI YENİ EVLERİN YAPIMI TAMAMLANDI

253 konuttan oluşan Bağcılar Kiraz Evler dönüşüm projesinin temeli Haziran 2021’de atıldı. Proje, İstanbul Yenileniyor modeli kapsamında anahtar teslimi yapılan ilk uygulama oldu.

Kapalı site olarak tasarlanan ve 4 bloktan oluşan projede; 253 adet daire ve 1 kreş bulunuyor. Blokların ortasındaki meydan; çocuk oyun, spor ve oturma alanları ile süs havuzu gibi peyzaj öğeleriyle donatıldı. Sosyal tesisin de yer aldığı sitede kapalı otopark da yer alıyor.

#İBB Haberleri #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ