İstanbul Denge Gazetesi

SON DAKİKA

Başkan Akgün: Demokrasinin gelişmesi tarafsız, özgür ve ilkeli bir gazetecilik anlayışıyla mümkündür!

     10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili bir mesaj yayınlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Demokrasinin gelişmesi tarafsız, özgür ve ilkeli bir gazetecilik anlayışıyla mümkündür” dedi.

09 Ocak 2023
Başkan Akgün: Demokrasinin gelişmesi tarafsız, özgür ve ilkeli bir gazetecilik anlayışıyla mümkündür!

  Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 5953 sayılı Basın İş Yasası’nın 1961 yılında çalışan gazeteciler lehine 212 sayılı yasayla değiştirilmesinin yıldönümü olan ve “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanan güne ilişkin bir mesaj yayınladı. Başkan Akgün mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla her türlü sıkıntı ve zorluğa karşı büyük bir özveriyle mesleklerini icra eden gazeteci arkadaşlarımızın, meslek etiğini her şeyin üstünde tutması ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsemesi günümüzde daha da önem kazanır hale gelmiştir. Kamuoyunu bilgilendirmek için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde vatandaşları gelişen olaylar hakkında aydınlatmak için büyük bir özveri ile çalışırken, önemli bir kamu görevini de icra etmektedirler.

Gazetecilerin düşüncelerini özgürce, baskı altında olmadan yazıp çizebildiği, düşüncelerinden dolayı özgürlüklerinin kısıtlanmadığı, basın özgürlüğünün önündeki bütün engellerin kaldırıldığı yeni bir dönem hepimizin ortak arzusudur. Doğru, tarafsız, kalemini hak, hakikat ve adaletten ayırmayan bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun. Görevleri başında yaşamını yitirmiş olan gazetecileri de rahmetle anıyorum.”

#Büyükçekmece Belediyesi #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ