21:46 - Başkan Bozkurt okul müdürleri ve öğretmenlerle iftarda buluştu
21:44 - Eski ramazanlar Esenyurt’ta yaşatılıyor
21:41 - Çocuk Meclisi Mart ayı toplantısını gerçekleştirdi
21:39 - Başkan Çalık Tiyatrocularla Bir Araya Geldi
21:36 - Deprem Çalıştayının İlk Toplantısı Yapıldı
21:34 - İyi Partili Uykur: Milletimizi Güzel Günler Bekliyor
05:39 - Başkan Bozkurt orucunu vatandaşlarla birlikte açtı
05:36 - Türkiye’nin En Yüksek Vatandaş Kapasiteli Kütüphanesi Açılış İçin Gün Sayıyor
05:34 - Gönül Sofralarında Oruçlar Hep Birlikte Açılıyor
05:29 - Büyükçekmeceli çocuklar Karagöz ve Hacivat gösterilerinde bir araya geldi
Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi kursiyerleri, çivi ve tellerin dansıyla hayat verdiği filografi sergisi sanatseverlerle buluştu. Hepsi birbirinden değerli eserlerin arasında Ebru Işık’ın 10 kilo ağırlığındaki 50 bin adet çiviyle yaptığı Esmaül Hüsna tablosu ilgi odağı oldu.
Yok olmaya yüz tutan filografi sanatı Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde hayat bulmaya devam ediyor. Üniversite öğrencisinden ev hanımına kadar farklı kesimlerden kadının bir arada olduğu kurs öğrencileri, aldıkları eğitimin ardından yaptıkları eserleriyle bir sergi oluşturdu.
Serginin açılışını yeni Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir yaptı. Zor olmasına rağmen bu sanata gönül veren kadınları tebrik eden Özdemir, “Filografi sabır, özen ve titizlik isteyen yorucu bir sanat. Azminizden dolayı sizleri yürekten kutluyorum. Herkesin sizleri örnek alması gerekir” dedi. Özdemir daha sonra sergiyi gezip tabloları yakından inceledi ve sahiplerinden bilgi aldı.
Sergideki en dikkat çeken eserlerden biri ise Ebru Işık’ın 50 bin adet çivi ile yaptığı Esmaül Hüsna tablosuydu. 2 yıldır eğitim aldığını söyleyen Işık, “Bu işi zevkle yapıyorum. Çivileri çakarken çok keyif aldım. 3 ay sürdü. 2.5 ay boyunca çivi çaktım. Geri kalan 15 günde tel sardım. Bu tablo için 10 kilogram ağırlığında 50 bin adet çivi kullandım” dedi.
#GÜNDEM #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete