İstanbul Denge Gazetesi

SON DAKİKA

Eksiksiz Hazırlık

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi, 24 Ağustos’ta yer yer kuvvetli yağış uyarısı yaptı. İBB, AKOM’un çağrısı sonrası alarm durumunda çalışmalarını sürdürüyor. Sel ve su baskınlarına karşı baca, ızgara, kapalı ve açık kanallarda da bir ay öncesinden temizlikler gerçekleştirildi.

25 Ağustos 2022
Eksiksiz Hazırlık

bacaizgarakanaltemizlikleri-3.JPG

 

EYÜPSULTAN / İSTANBUL

AKOM’un uyarıları sonrası tüm önlemleri alan İBB, gün boyunca etkili olması beklenen kuvvetli yağış sebebiyle oluşabilecek; yollarda göllenme, kot seviyesinin altında kalan kesimlerde su baskınları, yağışın şiddetine göre derelerde taşkınlara karşı tüm birimleriyle sahada yer alıyor.

PERSONEL VE ARAÇ BİLGİSİ

İBB ekipleri, cuma öğle saatlerine kadar bölgede etkili olması beklenen serin ve yağışlı hava nedeniyle yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı hazırda bekleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri 6 bin 287 personel, 2 bin 155 araç, iş makinesi ve ekipman ile il genelinden alınan ihbarlar doğrultusunda müdahale çalışmalarını gerçekleştiriyor.

YAŞANAN OLAYLAR

Esenyurt Haramideresi taşması nedeniyle çevre sokaklarda su baskınları ihbarları alındı. Ekipler olaya kısa sürede müdahale etti. Bölgede temizlik, destek ve sosyal hizmet çalışmaları devam ediyor En fazla yağış Sarıyer 69 kg/m2, Beykoz 53 kg/m2, Kartal 30 kg/m2 ve Arnavutköy 19 kg/m2 olarak ölçülürken diğer bölgelerde 5-15 kg/m2 aralığında yağış değerleri kaydedildi.

SEL BASKINLARINA KARŞI SON 1 AYDA YAPILAN TEMİZLİKLER

Sel ve su baskınları için her an hazırlıklı olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, son 1 ayda Anadolu ve Avrupa Yakası’nda 7 bin 719 baca, 13 bin 017 ızgara, 51 bin 266 metre açık kanal ve 148 bin 970 metre kapalı kanal temizliği yaptı.

METEOROLOJİK DURUM

Gün boyu molalarla yer yer kuvvetli şekilde devam etmesi beklenen yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

 

GÜN NASIL BAŞLADI?

Sabah saatlerinden itibaren; Arnavutköy, Eyüpsultan ve Sarıyer ilçelerinde başlayan kuvvetli sağanak yağmur ilerleyen saatlerde etkisini artırarak il genelinde etkili oldu. Özellikle Esenyurt ve Arnavutköy ilçelerinde 30-45 dakika gibi kısa zaman diliminde ani şekilde etkili olan sağanak yağmur, Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde yoğun şimşek ve yıldırım aktivitesi eşliğinde kuvvetli şekilde etkili olmaya devam ediyor.

#GÜNDEM #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ