İstanbul Denge Gazetesi

SON DAKİKA

tolga öztürk

Eren Savaş’a istifa mektubu benden!

‘Suriye, Katar, Afgan piçleri kaderini belirledi güzelim vatanımın. Salak 1988 brodway ile tur atarken ben milyonluk aracımla...

02 Haziran 2023
Eren Savaş’a istifa mektubu benden!

‘Suriye, Katar, Afgan piçleri kaderini belirledi güzelim vatanımın. Salak 1988 brodway ile tur atarken ben milyonluk aracımla milyonluk evimde keyfime baktım ayıptır söylemesi. Viski iyi geldi’

‘Benim yaşam standardımı Suriyeli belirleyemez geri zekalılar belirleyemez, anladın mı arkadaşım’

Bu sözler Büyükçekmece’nin CHP’li Meclis Üyesi Eren Savaş’a ait.

AK Parti ayağa kalktı, ilçe başkanından açıklamalar, AK Partili meclis üyelerinden kınamalar falan ortalık yangın yeri. Eren Savaş’ta gelen tepkiler üzerine bolca özür mesajları yayınladı, mesajlarına da ‘Bu benim şahsi görüşüm partimle ilgisi yoktur’ notunu düştü. Bu nota baya bi gülümsedim. Sayın Savaş, CHP’yi ve halkı temsil makamında oturuyorsunuz, vitrindesiniz! Yapmayın yahu.

Neyse;

Eren Savaş ile benzer düşüncelerimiz var. Milyonluk servetim yok ama işin temelinde ülkemizde bir mülteci sorunu olduğu konusunda hemfikiriz Eren Bey’le.  Ancak bu mülteciler küfür ederek mi gidecek ülkelerine ?  Ben iç dünyamda ne kadar kızarsam kızayım, bana uygun olmayan ne kadar şey görürsem göreyim bunları belli bir üslup içinde anlatmalıyım çünkü ben Gazetecilik mesleğini seçtim ve eğer bu mesleği yapıyorsam bazı haberime, yazıma dikkat etmem lazım. Mesela halkı galeyana getiremem, gazetemden nefretimi saçamam, sevmediğim bir siyasetçi de olsa küfür edemem. Bunun gibi belli kurallara uyduğum sürece bu mesleği yapabilirim. Aynı kriterler bir siyasi makam içinde geçerli.

Mesela, deprem zamanı dükkan yağmalayanları döven polisleri gördüğümüzde, ne kadar anlık olarak mutlu olsak ta bu da doğru bir davranış değildi. Çünkü bir hukuk devletinde polis suçluları yakalar, adalet te gereğini yapar. Etkiye tepki şiddetinden haz aldığımız sürece bu şekilde kontrolü kaybetmeye de devam ederiz.

Eren Bey’e de dönersek;

Seçimlerde partiler, üyelerini, belediye başkanlarını, meclis üyelerini sahaya çalışmak için gönderir dimi, şimdi ben merak ediyorum; Milyonluk serveti, milyonluk arabasıyla ve içerisinde bu kadar kin ve nefretiyle Eren Bey, halka, Cumhur İttifak’ının neden kazanmaması gerektiğini nasıl anlattı?

Eren Savaş’ın sonradan özür dilemesi çok değerli olup, özrü, söylemlerini bir gafa dönüştürse de, kendisinin ilk meclis toplantısında Büyükçekmece halkından da özür dileyip meclis üyeliğinden istifa etmesi en doğru karar olur. Soğukkanlılığını ve duygularını kontrol edemeyen siyasetçileri makamlarında tutmak belki bugüne fazla etki etmez ama kelebek etkisi misali 2028’te bu davranışlar muhalefete bir seçim daha kaybettirir, hatta 2024’ü bile kaybettirebilir.

Yıllardır halkın CHP ile barışamaması zaten geçmişte CHP’li bazı siyasetçilerin söylem ve eylemlerinden kaynaklı.

Bu haberi gördüğümden bu yana 2 gündür konuya nasıl girsem, nerden başlasam diye düşündüm. İlk başta Eren Savaş’a karşı çok daha sert sözlerle bir kınamaya gidecektim ancak Savaş’ın özür dilemesi yazımı yumuşatmada etkili oldu. Tabi bu özürleri kendi hür iradesi ile yaptığına ve hiç kimseden uyarı almadığına inanmak istiyorum.  Darısı hakaretler edip özür dilemeyen binlerce siyasetçinin başına!

He bir de;

Eren Savaş’ın sosyal medyasında biraz gezindim, paylaşımlarında bir çok kelime hatası yaptığını ve yazım dilinin kötü olduğunu gördüm. Belli ki kelimelerle pek arası yok. Bu sebeple dilerse kendisi için hazırladığım istifa mektubunu ilk mecliste okuyabilir. Hem de milyonluk servetinden bir kuruş talep etmeden yapıyorum bunu. Hediyemiz olsun.

‘Büyükçekmece halkımızın oylarıyla seçildiğim meclis üyeliği görevinden, yaşadığım duygusal sebeplerden ötürü istifa ediyorum. Soğukkanlı olmam gerekirken, uzlaştırıcı bir dil kullanmam gerekirken seçim sonrası yaşadığım duygusal çöküntü yüzünden  ve sonrasında her ne kadar pişman olsam da, kullandığım ayrıştırıcı dil ve nefret söylemlerinden ötürü meclis üyeliği görevine layık olmadığımı anlamış bulunuyorum ve beni oraya layık gören başta partim olmak üzere, Belediye Başkanımız Hasan Akgün ve sevgili Büyükçekmece halkından özür diliyorum’

Son söz: Olur ya, gerçekten istifa falan eder, gönlümdeki ilk 10 siyasetçi arasında zirveyi alır. Gelecekte hangi makama talip olursa olsun en önde neferi olurum. Tabi sanmıyorum, bu yazıyı görünce benden de nefret edeceğini düşünüyorum ama ön yargı işte be yanılt bizi 😊

 

 

 

#GÜNDEM #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ