İstanbul Denge Gazetesi

SON DAKİKA

ESBİM gençlerin işsizliğine çare oluyor

Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM)’nin mülakatlarına katılarak bir hafta gibi kısa bir sürede, kurumsal bir firmada istihdam edilen Recep Eşiyok, “ESBİM, gençlerin işsizliğine tamamen çare oluyor. Diğer belediyeler de bunu örnek almalı” dedi.

10 Eylül 2022
ESBİM gençlerin işsizliğine çare oluyor

İlçedeki işsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla her gün onlarca firma ve vatandaşla görüşme yapan Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), bir yaşama daha dokundu. Esenyurt’ta faaliyet gösteren sektörün öncü firmalarının talebi üzerine işe alım mülakatı gerçekleştiren ESBİM, Nene Hatun Kültür Merkezi’nde yapılan görüşmelerde 230 kişiyi daha iş sahibi yaptı. İstihdam edilenlerden biri de Esenyurtlu Recep Eşiyok oldu. Eşiyok, ESBİM’in düzenlediği mülakatta bir hafta gibi kısa bir sürede iş bularak yeni işine başladı.

“ESBİM gençlerin işsizliğine çare oluyor”

ESBİM’in gençlerin işsizliğine tamamen çare olduğunu ifade eden Eşiyok şunları ekledi: “Bir hafta içerisinde kendime çok rahat bir şekilde ESBİM yoluyla bir iş buldum. Çok güzel duygular içerisindeyim. Diğer belediyeler de böyle bir düzenleme yaparak iş sorununa çözüm bulabilir.” Mehmet Bozyer ise “Mutluyum, kurumsal bir firmada iş buldum. Buradan ESBİM ailesine ve Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

42 bin 500 kişi istihdam edildi

İlçedeki işsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla her gün onlarca mülakat düzenlediklerini belirten Yerel Hizmetler Müdürü Orhan Ayyıldız, “İstihdam noktasında ESBİM olarak büyük bir gayret içerisindeyiz. Günde 12 mülakatımız oluyor. Bugün de öncü firmalarımızdan birinin mülakatını tamamladık. 3 yılda 42 bin 500 kişiye yakın bir istihdam sağladık” şeklinde konuştu.

 

#Esenyurt Haberleri #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ