İstanbul Denge Gazetesi

SON DAKİKA

Galeri Beylikdüzü Genç Ressamı Ağırladı

İstanbul’un yeni sanat mekanlarından biri olan Galeri Beylikdüzü Sanat Buluşmaları devam ediyor. Sanat söyleşileri etkinliğinde bu kez genç ressam Maria Roza, etkinlik kapsamında genç sanatseverlerle buluştu. Roza, genç bir sanatçı olarak İstanbul’da açtığı ilk kişisel sergisi olan “Paralel Hayvanlar” isimli sergisine esin kaynağı olan hayvanlarla olan ilişkisini anlattı.

11 Aralık 2022
Galeri Beylikdüzü Genç Ressamı Ağırladı

Beylikdüzü Belediyesi ile Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı’nın iş birliğiyle ilçeye kazandırılan ve sanatseverlerin buluşma noktalarından biri olan Galeri Beylikdüzü’nde sanat buluşmaları devam ediyor. Sanat Söyleşileri etkinliğinde genç sanatseverlerle buluşan ressam Maria Roza, İstanbul’da açtığı ilk kişisel sergisi olan “Paralel Hayvanlar” isimli sergisine esin kaynağı olan hayvanlarla olan ilişkisini anlattı.

“Bütün düşüncelerinizde özgür olun”

Sanat serüveninde yaşadığı zorlukları genç sanatçılara aktaran Roza, iç içe büyüdüğü hayvanlarla arasındaki bağı vurgulamak için bu ismi seçtiğini söyledi. Roza, “Benim hayatımda hayvanlar çok önemli bir yere sahip. Çocukluğum onlarla birlikte geçti. Bunlara bir anlam yükleyerek eserlerimi oluşturdum. Aslında onları onurlandırmak istedim. Eserlerimde yalnız bir kadın yer alıyor. Bu yalnızlığı oradaki hayvanlar gideriyor” diye konuştu. Genç sanatçılara önerilerde de bulunan Roza, “Bütün düşüncelerinizde özgür olun. İlk sanat tarihi dersini aldığımda ‘olmak istediğim yer burası’ dedim. Belli bir kalıba girmemek için de sürekli ilgi alanı edindim. Bu ilgi alanlarımdan da sürekli bir şeyler öğrendim. Hep hayal gücümü kullandım. Bu gücü dışa vurarak eserlerimi oluşturdum.” ifadelerini kullandı.

Genç sanatçı adaylarının sorularını da yanıtlayan Roza, Galeri Beylikdüzü’ndeki etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

 

#Beylikdüzü Haberleri #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ