16:27 - Yeni Medya Akademi’de mezuniyet heyecanı yaşandı
16:22 - Hee Soo Lee hayatını değiştirdi
16:12 - Abdurrahman dursun gençlik merkezini tamamladı
16:08 - Zeytinburnu belediyesi hangi partide
16:02 - Ağaçlar kesilmekten kurtuldu
15:55 - İstanbul’da fırtına
15:48 - Beşiktaş belediye başkanı Rıza Akpolat, öğretmenleri ziyaret etti
15:42 - Sarıyer Belediyesin ‘de en düşük maaş 26 bin
15:33 - Sarıyer Aachen meydanına kavuştu
10:30 - Sürdürülebilir enerji ve iklim eylem planı tanıtıldı
Esenyurt Belediyesi’nin çocuklar arasında uyumu geliştirmek amacıyla düzenlediği ‘Sanatla Öğreniyorum’ projesinde, minikler hem resim tekniklerini öğrendi hem de birlikte hareket edebilme becerisi kazandı.
Sanatla çocukları bütünleştirmek amacıyla birçok çalışma yürüten Esenyurt Belediyesi, İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı ile ortaklaşa ‘Sanatla Öğreniyorum’ projesi düzenledi. Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte 8-14 yaş aralığındaki çocuklar, beş hafta boyunca alanında uzman hocalardan yağlı boyama ve ebru sanatı dersleri aldı. Çocuklar arasında uyumu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen ve göçmen çocukların da yer aldığı projede minikler, resim tekniklerini öğrenmenin yanı sıra üretirken hayâl kurma, birlikte hareket edebilme gibi beceriler de kazandı. Çocukların tasarladığı el emeği tablolar ve resimler Çocuk Şenliği’nde sergilenecek.
Etkinliğin bir uyum çalışması olduğunu söyleyen Uzman Sosyolog Nihal Batuk, “Çocuklarımızla, ünlü ressamların ilham veren hayat hikâyelerini, resim tekniklerini birlikte öğreniyoruz. Sınıfımızda yerli çocuklar olduğu gibi göçmen çocuklar da var. Bu aynı zamanda bir uyum çalışması. Önümüzdeki haftalarda gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmaları, Çocuk Şenliği’nde sergileyeceğiz” dedi.
Ebru sanatının çocukların hayâl gücünü geliştirdiğini ifade eden İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı Eğitimcisi Eda Semahat Şanlı şöyle konuştu: “Ebru sanatı renkli olduğu için de çocuklara göredir. 4 haftadır burada gayet güzel etkinlikler yaptık. Her şey güzeldi.”
#Esenyurt Haberleri #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete