İstanbul Denge Gazetesi

SON DAKİKA

“Her mahalleye bir kreş sözümüzü yerine getiriyoruz”

Kadınlar ve çocuklar için fırsat eşitliğini temel hizmet ilkesi olarak kabul eden Beylikdüzü Belediyesi, iki Anne ve Çocuk Merkezi ile 8 yeni kreşin çalışmalarını sürdürüyor. Projeler bir yandan kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımına katkı sunarken bir yandan da çocukların eğitim ve gelişimlerini destekleyecek. “Her mahalleye bir kreş” sözünü hızla yerine getirdiklerini ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Çocukların şen kahkahalarının yankılanacağı alanları en kısa sürede komşularımıza hediye etmiş olacağız.” dedi.

11 Kasım 2022
“Her mahalleye bir kreş sözümüzü yerine getiriyoruz”

Kadınlar, gençler ve çocuklar için nitelikli alanlar oluşturmaya devam eden Beylikdüzü Belediyesi, temellerini attığı Anne ve Çocuk Merkezleri ve kreşlerdeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Adnan Kahveci ve Kavaklı Mahallerinde hayata geçecek olan Anne ve Çocuk Merkezleri annelerin, çocuklarıyla birlikte sosyalleşebilme ve kendilerine vakit ayırabilmelerine, çocukların ise sosyal ortama daha kolay adapte olabilmelerine imkan sağlayacak. Kadınların birçok farklı konuda eğitim alabileceği merkezler aynı zamanda, kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılabilmelerine de katkı sunacak. İnşa edildiği alanın topografik yapısıyla uyumlu olarak iki katlı tasarlanan ve yaklaşık bin 300 m² alana sahip olan Kavaklı Anne ve Çocuk Merkezi’nin alt katında dört derslikli kreş yer alacak. Yüzde 50 oranında tamamlanan Adnan Kahveci Mahallesi Anne ve Çocuk Merkezi’nin içerisinde ise “Bebek Kütüphanesi” yer alacak. İlçede bir ilk olan kütüphane, bebeklerin kitapla tanışmalarına ve ilerleyen yaşlarda kitap dostu bireyler olmalarına katkıda bulunacak.

Çalık: Projelerimizi en kısa sürede komşularımıza hediye etmiş olacağız

Öte yandan tamamlanan 2 kreşe ilave olarak 8 yeni kreş için de çalışmalarını aralıksız sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, “Her mahalleye bir kreş” hedefini hızla gerçekleştiriyor. Projelerin son durumunu yerinde inceleyerek süreci yakından takip eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Ortak yaşamın inşası için çalışıyor, bu çalışma sistematiğine de “Beylikdüzü Aklı” diyoruz. Kadınlar, çocuklar ve gençleri önceleyen bir anlayışla yeni alanlar oluşturmaya gayret ediyoruz. Şu an Beylikdüzü’nde ikisi İBB iş birliğiyle olmak üzere, 8 kreşimizin inşaatı devam ediyor. Anneler çocukları ile birlikte sosyalleşebilsin, kendilerine vakit ayırabilsin ve birçok farklı konuda da eğitim alabilsin diye ilçeye iki adet Anne ve Çocuk Merkezi kazandırıyoruz. Çocukların şen kahkahalarının yankılanacağı alanları en kısa sürede komşularımıza hediye etmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

#Beylikdüzü Haberleri #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ