12:50 - Hasan Armağan; Komşularıma hizmet etmek için bu yola çıktım
20:46 - Kurum’dan Beylikdüzülülere şartlı müjde!
13:02 - İBB, vektörlerle mücadele çalıştayı düzenledi
12:46 - Çekmeköy ve Sancaktepe’ye Müjde: Mart ayında metroları hazır
20:08 - Akgün, ‘Onlar uyurken ben sabahlara kadar çalışıyordum’
16:57 - Sendikalı çalışan sayımız 17 binden 80 bine ulaştı
16:51 - Akla, bilime, eğitime ihtiyacı olanları enstitü İstanbul İsmek’e davet ediyorum
19:18 - KAYA; TEK AMACIMIZ BEYLİKDÜZÜ’NE DEĞER KATMAK
19:21 - Başkan Akgün; “Bu güzel hazırlanmış bir senaryo”
15:59 - ‘Katil damgası yiyeceksiniz’
Kurban Bayramı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tüm birimleriyle kentte gerekli tedbirleri aldı. Anadolu ve Avrupa Yakası’nda 5 ayrı kurban kesim ve satış noktası kuruldu. Hayırseverlerin kurban bağışları bu yıl da İBB güvencesiyle İstanbul Vakfı aracılığı ile binlerce ihtiyaç sahibi aileyi sevindirecek. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da toplu ulaşım ücretsiz olacak.
Adaletli, eşitlikçi, şeffaf ve hesap verebilir sosyal belediyecilik anlayışıyla İBB; Kurban Bayramı’nda temizlikten kesim-satış hizmetlerine, ulaşımdan hayırseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya kadar her alanda faaliyetlerini aralıksız sürdürdü.
İBB’nin Avrupa Yakası’nda, Kayaşehir ve Alibeyköy olmak üzere 2; Anadolu Yakası’nda ise Pendik, Sancaktepe ve Ataşehir’de 3 ayrı kurban satış ve kesim tesisi bulunuyor. Yaklaşık 232 bin 500 metrekarelik alana sahip olan tesisler, 289 kurban satış alanında (padok) ve 16 kesimhanede hizmet verilecek.
32 yıllık İBB kuruluşu İstanbul Vakfı, hayırseverlerin bağışlarını bu bayramda da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. İstanbul Valiliğinin izniyle başlatılan kampanyada kurban hisse bedeli 3 bin 600 TL olarak belirlendi. İnternet üzerinden başvuru yöntemiyle yapılan kampanyaya katılmak isteyenler, https://istanbulvakfi.istanbul/ sitesi üzerinden bağışta bulunabiliyor.
Kurbanlar, dini vecibelere dikkat edilerek, hijyenik ortamda veteriner hekimlerin gözetiminde kesiliyor. Bayramın birinci günü başlayan işlemler, bayramın üçüncü günü akşamına kadar devam ediyor. Kesim işlemleri noter huzurunda görsel kayıt altına alınarak yapılıyor. Kesimin tamamlanmasının ardından 3 gün dinlendirilen etler, kuşbaşı olarak pişirilip konserve haline getiriliyor. Geçtiğimiz yıl kolojenli et suyu da üretilen kurban işlemlerine bu yıl ilave işkembe ve kelle paça çorbası da eklenecek. Kurban derilerinin satışından elde edilen gelir, eğitime destek olarak kullanılacak.
İstanbul Vakfı, geçtiğimiz yılki bağışlarla 231 bin aileye konserve ve 17 bin çocuklu aileye de et suyu (katkısız kolojen) ulaştırdı. İBB İstatistik Ofisi’nin geçen yıl yaptığı kamuoyu araştırmasında, İstanbul’da 300 bin eve hiç et girmediği tespit edilmiş.
Kurban Bayramı süresince 4 gün boyunca İBB’ye bağlı şehir içi tüm toplu taşıma araçlarında ulaşım ücretsiz olacak. Yoğunluk oluşmaması için ek tedbirler alınırken, İBB’nin Pendik ve Sancaktepe’deki kurban kesim alanlarına ve ihtiyaç duyulan mezarlıklara ek seferler düzenlenecek. Hatlarla ilgili ayrıntılı bilgiye iett.istanbul adresinden erişilebilir.
#İBB Haberleri #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete