12:50 - Hasan Armağan; Komşularıma hizmet etmek için bu yola çıktım
20:46 - Kurum’dan Beylikdüzülülere şartlı müjde!
13:02 - İBB, vektörlerle mücadele çalıştayı düzenledi
12:46 - Çekmeköy ve Sancaktepe’ye Müjde: Mart ayında metroları hazır
20:08 - Akgün, ‘Onlar uyurken ben sabahlara kadar çalışıyordum’
16:57 - Sendikalı çalışan sayımız 17 binden 80 bine ulaştı
16:51 - Akla, bilime, eğitime ihtiyacı olanları enstitü İstanbul İsmek’e davet ediyorum
19:18 - KAYA; TEK AMACIMIZ BEYLİKDÜZÜ’NE DEĞER KATMAK
19:21 - Başkan Akgün; “Bu güzel hazırlanmış bir senaryo”
15:59 - ‘Katil damgası yiyeceksiniz’
Tam yarım asırı geride bırakan Türkiye Deniz Canlıları müzesi 50. Yaşını kutluyor. Mumyalanan her balıkta emek ve gelecek olduğunu belirten müze kurucusu Balıkçı Kenan; “Müzemiz bugün 50 yıldır var. İnşallah 150 yıl, 350 yıl sonrada var olacak” dedi
50 yıl önce büyük emekler sonucu dünyaya kazandırılan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kuruluşundan bugüne milyonlarca ziyaretçi ağırladı. Müzenin adı ülkemizin dışında dünyanın birçok noktasında da duyuldu. Büyük, küçük herkesin ziyaret ettiği Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne yabancı turistlerde büyük ilgi gösterdi. İçerisinde binlerce balığın mumyalanmış halini barındıran müze, bugünde yüzlerce çocuğu ağırladı.
İnsanlık adına mumya balıkların büyük bir kazanç olduğunu belirten müze kurucusu Balıkçı Kenan: “Tam yarım asır önce 50 gramlık hamsinin mumyalanması ile başlayan bu serüven bugün bin 500’ün üzerinde deniz canlısını barındırıyor. 2 tonluk köpekbalığından, orkinosa. Dev vatozlardan, kılıçbalıklarına kadar Türk karasularında yakalanan balıklar mumyalanmış halde ziyaretçilerini bekliyor” dedi
Türkiye’ye kazandırdığı Türkiye Deniz Canlıları Müzesi ve özellikle çocuklara ve gençlere aşıladığı balık tutkusundan dolayı Balığı Sevdiren Adam olarak anılan müze kurucusu Balıkçı Kenan müzeyi ziyarete gelen öğrencilere önce müzeyi gezdirdi ardından da balık ekmek ikram etti. Meraklı bakışlar arasında müzedeki balıkları inceleyen öğrencilere balıklar hakkında bilgi veren Balıkçı Kenan: ‘Çocuklarımızı böyle meraklı ve heyecanlı görünce çok mutlu oluyorum. Denizlerimiz ve balıklarımız bizim için birer nimet. Bu nimetin değerini bilmeleri içinde şuanki ve gelecek nesillere bu müzeyi kazandırdık. Yaşadığımız coğrafyanın, denizlerimizde bulunan balıkları bu sayede görerek ve dokunarak öğrenmiş oluyorlar” diye konuştu.
Yarım asırdır Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde bulunan balıkların 300 tondan oluştuğunun altını çizen Balıkçı Kenan: “Tek tek, ilmek ilmek işlediğimiz müzede balıkların toplam ağırlığı 300 ton. Tırlar dolusu balığı gelecek nesillere kazandırmak için mumyaladık. Çocuklarımızın, denizlerimizdeki balıkları en iyi anlayacakları ve görecekleri yer Türkiye Deniz Canlıları Müzesi” ifadesini kullandı.
#GÜNDEM #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete