İstanbul Denge Gazetesi

SON DAKİKA

N Kolay İstanbul Yarı Maratonu Pazar Günü Koşulacak

Avrupa’nın en iyi 3 yarı maratonu arasında yer alan N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, 30 Nisan Pazar günü koşulacak. World Athletics (Dünya Atletizm Birliği) Gold Label kategorisinde yer alan koşunun basın toplantısı Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pisti’nde yapıldı.

28 Nisan 2023
N Kolay İstanbul Yarı Maratonu Pazar Günü Koşulacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından N Kolay’ın isim sponsorluğunda düzenlenecek N Kolay 18. İstanbul Yarı Maratonu 30 Nisan 2023 Pazar günü koşulacak. N Kolay 18. İstanbul Yarı Maratonu’nda 12 bini aşkın katılımcı, Tarihi Yarımada’da #EnHızlıYarı maraton derecesine ulaşmak için mücadele edecek.

Etkinliğin basın toplantısı Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pisti’nde; İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Yasin Taş ve Aktif Bank Müşteri Deneyimi ve İletişim Grup Başkanı Gamze Numanoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Pazar günü koşuda ter dökecek elit atletler; Yayla Gönen, Ruth Chepngetich ve Charles Kipkurui Langat da basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ÇAĞLAR: SPORU BİR YAŞAM BİÇİMİNE DÖNÜŞTÜRME GAYRETİNDEYİZ

Basın toplantısında konuşan İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, toplum sağlığını koruma konusunda sporun çok önemli bir rolü olduğunu belirterek “Bilimsel çalışmalar, sporun hastalıklar karşısında bedenimizi çok daha dirençli hale getirdiğini gösteriyor. Sporu, İstanbullular için bir yaşam biçimi haline getirme amacındayız. İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu koşu kültürünü yaymamız adına bu nedenle çok kıymetli. N Kolay İstanbul Yarı Maratonu’nun dünyada en iyi 9 yarı maraton arasında olması gurur verici” diye konuştu.

ONUR: YARI MARATON TARİHİN EN KALABALIK STARTI

Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, katılım sayısında İstanbul Yarı Maratonu tarihindeki en yüksek rakama ulaştıklarını ifade ederek “Toplam kayıt sayımız 12.300 bu alanda rekora imza attık. En yüksek kayıt sayısı geçtiğimiz yıl 10.389’du… Yüzde 16’lık bir artış ile İstanbul Yarı Maratonu tarihinde en yüksek katılımcı sayısına ulaştık. Özellikle 21K kayıt rakamlarımızda çok önemli artış yakaladık” dedi.

TAŞ: EN İYİ ATLETLERİ CANLI İZLEMEK HEYECAN VERİCİ

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Yasin Taş ise katılımcı sayısının artmasından memnun olduklarını belirterek “55 elit atlet İstanbul Yarı Maratonu’nda koşacak. Charles bu yıl 59 dakikanın altında bir süreyle yarı maraton tamamladı. Böylesine önemli atletleri canlı izlemek heyecan verici olacak” şeklinde konuştu.

#İBB Haberleri #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ