İstanbul Denge Gazetesi

SON DAKİKA

Personele Cilt Sağlığı Bakımı Semineri

Küçükçekmece Belediyesi kurum içi eğitimlerine ’’Cilt Sağlığı Bakımı Seminer ve Uygulamasını’’ da ekledi. Belediye Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen seminere kadın personeller yoğun ilgi gösterdi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimde, Medikal Estetik Uzmanı Doktor Gülşah Çağla Çakır ve Estetiysen Dilan Kanat; botoks, dolgu, mezoterapi ve cilt bakımı uygulamaları hakkında bilgi verdi.

10 Haziran 2022
Personele Cilt Sağlığı Bakımı Semineri

‘’Hekim olmadan yapılan işlemler birçok sağlık sorununa yol açabiliyor’’

Dolgu, botoks, mezoterapi ve ozon tedavisi gibi günümüzde her yaştan kadın ve erkeğin tercih ettiği uygulamalar hakkında bilgi veren Doktor Çağla Çakır, ‘’Gelişen teknoloji ile kişiler istediği görüntüye daha kolay bir şekilde sahip olabiliyor. 18 yaş üstü herkese işlem yapabiliyoruz. Botoks, dolgu gibi müdahaleler sağlık kurallarına uygun yapılmadığı takdirde nörolojik sorunlar başta olmak üzere birçok sağlık sorununa yol açabiliyor. Maalesef artık bu işlemler merdiven altı diye nitelendirdiğimiz şekilde yapılıyor. Hekim olmayan kişilere işlem yaptırmayın ve mutlaka diploma isteyin. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanan 2 ürün dışındaki ürünleri kullanmalarına izin vermeyin’’ dedi.

‘’Popüler yöntemler değil, cilt tipine uygun olan yöntem tercih edilmeli’’

Estetisyen Dilan Kanat ise cilt bakımı hakkında, ‘’Cilt bakımı yapılırken önce kişinin cilt analizi yapılmalı ve kişiye uygun ürünler ve cihazlar tercih edilmeli. Popüler yöntemler tercih edilmemeli. Sonuçta herkesin cilt tipi farklı ve doğal olarak uygulanan yöntem de farklı. Gittiğiniz kliniklerde kullanılacak ürünün kutusunu görün ve yanınızda açmalarını isteyin’’ diyerek uyarılarda bulundu.

 

#GÜNDEM #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ