İstanbul Denge Gazetesi

SON DAKİKA

Uluslararası ‘Masalİstanbul’ Festivali Manuş Baba Konseriyle Sona Erdi

Küçükçekmece Belediyesi’nin ‘Ağaç Gölgesinde Masallar’ temasıyla 3.sünü düzenlediği Uluslararası ‘Masalİstanbul’ Festivali’nin kapanış programında, başarılı sanatçı Manuş Baba sevenleriyle buluştu. Küçükçekmece Gölü kenarında düzenlenen konsere büyük ilgi gösteren vatandaşlar, Manuş Baba’nın sevilen şarkılarına hep bir ağızdan eşlik ederek, gönüllerince eğlendi. 

31 Mayıs 2022
Uluslararası ‘Masalİstanbul’ Festivali Manuş Baba Konseriyle Sona Erdi

 

 

Manuş Baba konserinde,“Haberin Var Mı? Bir Tek Sensin İçimde, Dönersen Islık Çal, Bu Havada Gidilmez, Eteği Belinde” gibi dillere pelesenk olan şarkılarını seslendirdi.  Yaklaşık 2 saat sahnede kalan sanatçı, Küçükçekmece’de çok güzel ağırlandıklarını ifade ederek, Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye teşekkür etti. Konser öncesi  Göl kenarı Fatih Gündüz Çocuk Bakımevi’nden Amfi Tiyatro’ya ‘Masalİstanbul’ kapanış yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılan vatandaşlar,  Bando eşliğinde  coşkulu anlar yaşadı.

Masal Festivali kapanışında birbirinden renkli etkinlikler

DCIM101MEDIADJI_0281.JPG

‘Masalİstanbul’un kapanış programı renkli etkinliklere sahne oldu. İlçede 6 gün boyunca 19 farklı noktada devam eden festivalin son gününde Yaşar Kemal Sanat Evi bahçesinde piknik de düzenlendi. Piknikte “Ağaç Gölgesinde Masallar” Masalİstanbul anısına,  Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç çok sayıda çocukla birlikte fidan dikti. Yoğun kalabalıkla gerçekleşen pikniğe katılım sağlayanlar, oyunlar oynadı, halaylar çekti. Gönüllerince bir gün geçirdi.

6 gün boyunca masalların büyülü dünyasında yolculuk yapıldı

 

Seiba Uluslararası Hikâye Anlatıcılığı Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen festival kapsamında; 6 gün boyunca yerli ve yabancı masal anlatıcıları, müzisyenler, edebiyatçılar, clown ve pandomim sanatçıları ilçenin 19 farklı noktasında Küçükçekmecelilerle buluşarak, katılımcıları masal yolculuğuna çıkardı. Festivalde yerel masal anlatıcılarının yanı sıra  İtalyan, Fransız ve Güney Koreli alanında uzman anlatıcılar da Küçükçekmece’ye konuk oldu.

Çocuklar ve yetişkinler, ağaç gölgesinde masallar dinledi

 

Festival kapsamında Seyir Parkı, her akşam masal anlatıcılarını ve masal meraklılarını ağırladı. Seyir Parkı’na her akşam büyük ilgi gösteren çocuklar, yerel ve yabancı masal anlatıcılarından ağaç gölgesinde masallar dinledi. Masal kamyonu ve masal bisikleti 5 gün boyunca mahalleleri gezerek, herkese masalı ulaştırdı.

 

#GÜNDEM #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ