12:50 - Hasan Armağan; Komşularıma hizmet etmek için bu yola çıktım
20:46 - Kurum’dan Beylikdüzülülere şartlı müjde!
13:02 - İBB, vektörlerle mücadele çalıştayı düzenledi
12:46 - Çekmeköy ve Sancaktepe’ye Müjde: Mart ayında metroları hazır
20:08 - Akgün, ‘Onlar uyurken ben sabahlara kadar çalışıyordum’
16:57 - Sendikalı çalışan sayımız 17 binden 80 bine ulaştı
16:51 - Akla, bilime, eğitime ihtiyacı olanları enstitü İstanbul İsmek’e davet ediyorum
19:18 - KAYA; TEK AMACIMIZ BEYLİKDÜZÜ’NE DEĞER KATMAK
19:21 - Başkan Akgün; “Bu güzel hazırlanmış bir senaryo”
15:59 - ‘Katil damgası yiyeceksiniz’
Palamut balığı Omega-3 deposu
Marmara Denizi’nde ve Karadeniz’de başlayan palamut balığı akını devam ediyor. Büyüdükçe büyüğen, lezzetlendikçe lezzetlenen, yağlandıkça yağlanan palamut balığı vatandaşların vazgeçilmezi oldu
Edirne’den Kars’a tezgahlarda satılan en ucuz balık olan palamut 35’inci gününde vatandaşın en çok tercih ettiği balık çeşidi oldu.
Bu yılda palamutun bol olduğunu vurgulayan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı, palamut pişirmenin püf noktalarını anlattı. Vatandaşların en çok tercih ettiği balığın palamut olduğunu vurgulayan Balcı: “Bu sene bol bol palamut yiyoruz. Birgün buğulama, birgün tava, birgünde fırında yiyelim. Balık anne sütünden sonra yıpranan dokuları onaran tek besin kaynağıdır” dedi.
Palamut balığının tuzlayarak saklamanın püf noktalarını anlatıp, haşlama, fırın, tava ve lakerda yapma tarifi veren Türkiye Deniz Canlıları Kurucusu Kenan Balcı:”Palamut balığının güneş görmeyen bir yerde oda sıcaklığında bekletilerek aylar sonrası için de tüketilmeye hazırlayabiliriz. Her şeyden bıkılır ama palamuttan bıkılmaz. Çünkü Omega-3 kaynağı. Ekmekten, salatadan ucuz palamut. Palamutun boyu, balıkçının boyunu geçti” dedi.
10 çeşit palamut yemeği yapılabileceğini belirten Balcı, “Palamudu şişlik olarak yaz için hazırlıyoruz. Başka çeşit balıkta 300 gram yersiniz doymazsınız ama palamuttan 150 gram yediğiniz zaman doyarsınız, çünkü eti çok sıkıdır. 10 çeşit palamut yemeği yapabilirsiniz. Palamudu fileto şeklinde kestirdiğimiz zaman bir ay sonrası için, hatta yaz için hazırlıyoruz. Hem en lezzetlisi hem de en ucuzu. Palamut fileto ve lakerda da yapabilirsiniz. Güneş görmeyen bir yerde oda sıcaklığında bekleterek aylar sonra yiyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.
#GÜNDEM #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete